Google anklagas för att ha tystat ned övergrepp begångna av Andy Rubin, en av skaparna av det mobila operativsystemet Android. Rubin avtackades och fick 800 miljoner dollar av Google när han valde att sluta men ingenstans sades det att det var efter anklagelser övergrepp.

Rubin lämnade Google i oktober 2014, avtackades och fick betalt. New Times avslöjar nu att det inte var första gången som Google tystade ned anklagelser om övergrepp riktade mot chefer inom företaget. Två andra chefer ficka sluta sina anställningar men kompenserades med flera miljoner dollar. En tredje chef fick den anställde behålla tid toppjobb inom sökjätten.

The New York Times obtained corporate and court documents and spoke to more than three dozen current and former Google executives and employees about the episodes, including some people directly involved in handling them. Most asked to remain anonymous because they were bound by confidentiality agreements or feared retribution for speaking out.

New York Times 

Andy Rubin tillbakavisar tidningen uppgifter och menar att informationen är felaktig på förra punkter.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This