Facebook har nu en prototyp på en funktion där positionsdata samlas in via Instagram, som ägs av Facebook.

Bildsajten Instagram är en lämplig insamlare av just den typen av information eftersom med flesta vill märka sina bilder med tid och position. Ut integritetssynpunkt är det dock tveksamt eftersom de flesta användare in te vill att data skickas mellan webbplatser och tjänster.

This is sure to exacerbate fears that Facebook will further exploit Instagram now that its founders have resigned. Instagram has been spotted prototyping a new privacy setting that would allow it to share your location history with Facebook. That means your exact GPS coordinates collected by Instagram, even when you’re not using the app, would help Facebook to target you with ads and recommend you relevant content. The geo-tagged data would appear to users in their Facebook Profile’s Activity Log, which include creepy daily maps of the places you been.

Techchrunch

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This