Facebook lanserar nu en egen kamera för videochat, Portal. Tanken är en enkel kamera för de som vill kunna hålla kontakten med nära och kära. Portal har egentligen bara ett enda problem – den har tillverkats av Facebook.

Det betyder att en tjänst där du ska lämna ifrån din adressbok, videosamtal med dina närmaste och därmed exponera personlig information ska hanteras av företaget var chef reste världen runt och bad som ursäkt för en serie missar och debacle. Miljontals användaruppgifter hade kommit i orätta händer och Facebook tycktes helt tagna på sängen.

En videokamera från Facebook?

Mark Zuckerbergs förtroendekapital är slut för länge sen. Den kommer inte ens över tröskeln här.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This