Facebook has filled one of its most important executive roles: Nick Clegg, the former deputy prime minister in the U.K. under David Cameron, is joining Facebook to lead all communications and global policy.

It’s an important job. Elliot Schrage, who has held that role inside Facebook for the past decade, was incredibly influential. He was a top adviser to Facebook’s top decision makers, CEO Mark Zuckerberg and COO Sheryl Sandberg, and help shaped Facebook’s response to a number of important crises, including Cambridge Analytica and issues of Russian election meddling.

Recode

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This