Ett pling när du laddar

Ett pling när du laddar

När du pluggar in din iPhone eller iPad så hör du ett pling, ett ljud, som indikerar att du anslutit enheten till ström. Så här fixar du det i din Mac också.

Det här är inte det viktigaste tipset och rådet du kanske har fått och inte det mest avgörande heller. Hur som helst så kan det väl vara lite roligt att både din iPhone, din iPad och även din dator ger ett ljud ifrån sig, ett pling, då du ansluter dem till ström.

Så här gör du

. Starta Terminalprogrammet

Du hittar terminalprogrammet under Verktyg, bland dina program,

Skriv in kommandot:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Du kan naturligtvis kopiera texten ovan och klistra in den. Kommandot fungerar med El Capitan betaversionerna sedan B3 och det fungerar även med Yosemite och Mojave. Startar du nu om din Mac och ansluter den till ström så ska du kunna höra ett litet pling.

Slå av

Vill du slå av funktionen så starta Terminalprogrammet igen och skriv:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Observera att du alltså måste starta om din MacBook och att det bara fungerar om du har mindre än 100% laddning.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This