En verktygslåda för din Mac

En verktygslåda för din Mac

Det finns en hel del mer under skalet på din Mac i macOS än det du ser och det du kommer åt via Apples eget grafiska skal. TinkerTool är ett program som ger dig ännu fler funktioner och inställningar och som gör det lättare att hitta.

macOS är som bekant ett äkta UNIX-operativ vilket inte bara betyder just det utan också att det finns en lång rad kommandon, inställningar och funktioner som det inte alltid är helt lätt att hitta. Det är är TinkerTool kommer in i bilden – det är ett program där du hittar ännu fler inställningar än de som finns i macOS och det är gratis.

TinkerTool is an application that gives you access to additional preference settings Apple has built into Mac OS X. This allows to activate hidden features in the operating system and in some of the applications delivered with the system.

The tool makes sure that preference changes can only affect the current user. You don’t need administrative privileges to use the tool. With this design, it is no problem to use TinkerTool in professional networks where users have restricted permissions. The program will never change any component of the operating system, so the integrity of your system is not put at risk, and there will be no negative effect on system updates.

All preference settings changed by TinkerTool can be reset to Apple’s defaults, or to the state that existed before using the tool. No dangerous background processes are used for TinkerTool’s operation. You may send bug reports here.

Release 6.21 (Build 170919)

Added full support for macOS 10.13 High Sierra.

What’s New in TinkerTool

Version 7.1:

 • Added new option to force the Finder to collect all data from a network folder before displaying its contents
 • Added new option to let Mail use your own AIFF sound file to indicate a new message
 • Added new option to prevent macOS from suggesting iCloud (if available) when saving documents
 • Added new option to restrict dark mode to menu bar and Dock, keeping applications light
 • Added new option to keep Finder light even if dark mode is enabled
 • Added new option to keep Mail light even if dark mode is enabled
 • Added new option to keep System Preferences light even if dark mode is enabled
 • Added new option to keep Terminal light even if dark mode is enabled
 • Added new option to keep iTunes light even if dark mode is enabled
 • Added new option to keep Safari light even if dark mode is enabled
 • The settings to control style and degree of font smoothing (from OS X 10.8 and earlier) have been reinstated for macOS Mojave
 • The Italian translation has been removed
Requirements for TinkerTool
 • Intel, 64-bit processor

TinkerTool

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This