Den nya hjärttmätningsfunktionen i Apple Watch, EKG, kommer att vara reglerad via vilken region du valt i klockan. Inledningsvis så är funktionen knuten enbart till USA.

Det betyder att du kan ta dig runt spärren genom att byte region i klockan om du vill använda funktionen – dock ska understrykas att det i sin tur kan leda till andra problem, inte minst när det gäller hanteringen av datum och tider.

Godkännande

Anledningen till den här hanteringen av funktionen är att den kräver tillstånd och godkännande av hälsomyndigheterna.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This