Det blev verkligen en ny MacBook Air, äntligen, med ny skärm, ny hårdvara och Touch ID. En ny bärbar dator från Apple som helt byggts med återvunnen aluminium.

Nya MacBook Air har en retina-skärm vilket är det användarna har efterfrågat mest.

MacBook Air är nu ännu tunnare och lättare. Den har en fantastisk Retina-skärm, Touch ID för ökad säkerhet och bekvämlighet, den nya generationens tangentbord och en Force Touch-styrplatta. Höljet av 100 procent återvunnet aluminium gör den dessutom till världens grönaste Mac. Kort sagt: MacBook Air är perfekt att ha med sig och redo för allt.

Touch ID

Precis som MacBook Pro-modellerna, de nya med Touch Bar, så har nya MacBook Air Touch ID vilket betyder att du kan låsa upp din nya bärbara dator med ett fingeravtryck. Du kan även använda fingeravtryck för att ange lösenord och för att logga in med.

Tangentbord

Nya MacBook Air har samma typ av tangentbord som sitter i de senaste MacBook Pro-modellerna och du har även samma typ av styrplatta som dessutom är större än i den föregående modellen.

Du kan konfigurera den nya modellen med upp till 16 GB RAM och en hårddisk (SSD) på maximalt 1.5 TB.

Priset

Priset startar på 14 995 kronmor för den minsta modellen med 8 GB RAM ich 128 GB SSD. Den större modellen kan fyllas med mer RAM-minne, en bättre processor och en gigantiskt SDSD-disk men då slutar också priser på drygt 32 000 kronor.

MacBook Air 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This