Runkeeper var en av de appar och en av de tjänster som jag laddade ned och installerade först i min iPhone. Nu har jag raderat både den och Lifesum.

Anledningen är enkelt – jag behöver dem inte längre och jag vill inte dela min information längre med utvecklare ich företag utanför Apple. Jag har två bra appar, från Apple i min iPhone, i min iPad – Hälsa och Aktivitet. De samlar in data från mina enheter och från min Apple Watch. Data som skyddas och som fortfarande är min data, min personliga information som jag faktiskt inte behöver dela med någon om jag inte vill.

Integritet

Integritet är viktigt för mig och det är därför jag undviker Google, är ovillig att dela för mycket information med Facebook och det är därför jag konsekvent väljer Apple och Apples lösningar framför andra – om de finns som alternativ.

Hälsa- och Aktivitetsapparna har stadigt utvecklats och idag finns belöningar, möjligheter att sätta upp mål, dela data med vänner och utmana träningskompisar. Jag kan enkelt starta ett träningspass, en cykeltur eller en promenad och apparna håller koll på om jag stannar och alla lagras snyggt och prydligt.

Tredjepart

Därför har Lifesum, Runkeeper och en del andra träningsappar gjort sitt i mina enheter. Jag behöver dem inte ich sedan var det frågan om integritet om min information.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This