– Ska vi prova att sluta att äta kött, förslog Kärleken och efter ett år utan kött tidigare så fanns det inga hinder eller funderingar så nu kör vi en period (igen) utan kött.

Anledningen till att sluta att äta kött är att jag mer bättre och miljön mår bättre. Förra gången var jag skeptisk. Skulle det finnas alternativ, hur skulle det smaka och skulle det fungera?

Alla mina tvivel kom på skam. Det fanns massor av alternativ både på restaurang och i butiken. Det smakade lite annorlunda men inte mer än att det smakade riktigt bra. Konsistensen skiljde sig åt här och var men det vänjer du dig vid ganska snabbt.

Så att skippa kött var inget svårt beslut. Sedan förra vändan som Pescatorian så har jag nämligen kapat ned mängden kött, högst radikalt. Jag har fortsatt att välja köttfritt även på restaurang och vid inköp till middagen. Jag äter alltså skaldjur, ägg men inte kött eller kyckling. Pescatorian – fint ord eller hur?

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This