Nu har jag fått besked om vad som är orsaken till mitt problem med att inte kunna använda funktionen att se mina konton och mina lösenord i min iPhone och i min iPad. Apples besked är att det är en bugg som kommer att åtgärdas framöver.

Det var mer av en slump som jag upptäckte att funktionen kraschade och kastade mig tillbaka till startskärmen/hemskärmen. Jag kan alltså inte ta mig in under inställningarna och inte ändra i mina konton eller se några lösenord.

Macken X: Nu har jag satt Apple i arbete

Det är ju inte så att du inne och petar bland dina konton varje dag så jag har ingen aning om hur länge problemet funnits där. Det var inte heller ett särskilt stort problem förrän jag loggades ut från ett konto och inte kunde logga in igen.

Bugg

Första vändan med Apples support gav ingen lösning.
Andra vändan gav inte heller någon lösning.
Tredje vändan gav ett svar – det är bugg och den kommer att fixas.

Workaround

Under tiden så har jag dessutom hittat en “workaround” – slår jag av iCloud och loggar ut helt från mitt Apple ID och låter enheten radera all iCloud-information så kan jag konfigurera mina konton. Krångligt och bökigt naturligtvis men jag kommer in och jag kan logga in på mina konton.

Så nu återstår bara väntan på en buggfix.

I sammanhanget så förstår jag ännu mer varför Apples support är högst rankad av snart sagt alla företag. Förstklassigt bemötande, snabbt och proffsigt på alla sätt och på alla nivåer.

Världsklass!

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This