Det är inte ovanligt att jag sitter framför min iMac 5K med en kund. Ett projekt ska gås igenom, en design ska justeras. Vi sitter där och jobbar och så lutar sig hen fram och inte bara pekar utan petar, tar på och rör min skärm.

Jag känner hur det närmast blixtrar till i huvudet och jag har lust att skrika “ge fan i att sätta dina feta fingeravtryck på min, MIN, skärm!” men det gör jag ju inte. Hen är kund, kunden har som bekant alltid rätt så jag tappar tråden för en sekund eller två innan vi fortsätter att jobba.

För egen del skulle jag aldrig drömma om att peta på någon annans skärm, om det nu inte är en touch-skärm. Det är bland det mest oartiga och oförskämda som du kan göra, i min bok. I-landsproblem? Absolut och visst kan jag putsa skärmen efteråt så är problemet löst.

Eller är det bara jag?

Petar du på andras skärmar?

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This