En bugg har hittats i VoiceOver-funktionen i iPhone och iOS 12. Exploateras buggen så kan det leda till att obehöriga kan titta på dina bilder och även skicka dem till en annan enhet.

Nu ska tilläggas att för att någon ska kunna komma åt dina bilder så krävs fysisk access. Någon obehörig ska alltså komma över din iPhone vilket torde innebär att du då har du allvarligare problem än så.

 

Bekäftar

Jag har använt metoden och kan bekräfta att den fungerar. Du kan titta någon annans bilder på detta sätt men återigen; det krävs att du har offrets iPhone i handen, fysisk access, för att du ska kunna göra det.

Det finns också ett tämligen enkelt sätt att försvåra exploateringen:

  • Gå in under inställningar
  • Klicka på inställningarna för Siri
  • Slå av Siri om telefonen är låst

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This