Det ser mörkt ut för planerna att bygga en ny Apple-butik i kanten av Kungsträdgården i Stockholm. Maktskiftet i stadshuset innebär ett politiskt motstånd och till det kan läggas en lång rad svar från närboende som inte vill ha en stor butik i grannskapet.

Idag ligger en restaurang, ett café på den yta som Apple vill bygga på och som Apple äger. Den ytan anser Apple är för liten och Apple vill bygga en flaggskeps-butik vilket betyder att ytterligare en del av Kungsträdgården skulle göras om till butiksyta. Apple vill utnyttja ytterligare kvadrat meter till sin butik. Ytor som då tas direkt från parken och de offentliga ytorna.

Negativa

Det är denna extrayta som striden står om. De närboende har skickat in nästan 2 000 svar, merparten negativa till planerna. Nu säger även det politiska styret ifrån vilket gör att det ser mörkt ut för en flaggskepps-butik på platsen, såvida inte Apple ändrar sina planer igen och ritar om butiken. Även en butik som ryms på den nuvarande ytan kommer att kräva ett godkännande men då det redan ligger en restaurang/café där idag så får de möjligheterna bedömas som lite bättre.

Computer Sweden

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This