iPhone XS Max är Apples dyraste telefon och är du rädd om den så köper du ett skydd som kan rädda din dyrgrip. Här är några tips på olika skydd för din nya iPhone.

Innan vi börjar genomgången så vill jag också rekommendera Apple Care för din nya iPhone. Visst, du har garanti på din iPhone och du har tre år reklamationsrätt men det gälla bara fel som kan misstänkas ha funnits i telefonen då du köpte den. Tappar du din iPhone XS Max i backen så kan det bli dyrt, mycket dyrt. Apples egen extraförsäkring ger dig förtur och du kan få din iPhone utbytt för en mindre kostnad.

Skalen

Apple har egna skal och skydd för iPhone. Det är kvalitetsskydd som kostar extra men som också håller en högre kvalitet än de flesta andra skydd.

Lädermodellen för iPhone Xs Max kostar 650 kronor och det är ett skal som bara blir snyggare ju mer det används. Patina och användande ger ett mönster samtidigt som skalet blir lättare att greppa. Det blir mindre halkigt. Läderskalen sitter extremt väl runt din iPhones samtidigt som de ska ge ett bra skydd.

Du kan köpa skalet hos Apples återförsäljare eller direkt på nätet i Apples butik.

Silikon

Apple har också en serie silikonskal som rekommenderas för dig som vill ha ett skal som verkligen sitter i handen. Skalen glider inte utan greppar du din telefon med vantar eller med handen så känner du direkt att du har ett riktigt bra grepp. Silikonskalen är lite billigare än lädermodellerna och kostar 495 kronor och de finns en rad olika färger.

Du kan köpa skalet hos Apples återförsäljare eller direkt på nätet i Apples butik.

Apples originalskal ligger i den övre prisklassen och de är också bland de dyraste som du kan hitta på marknaden. Nu ska sägas direkt att du inte behöver köpa original för att få ett bra skydd. Det råder ingen brist på alternativ och vill du ha ett riktigt bar skydd som skyddar så finns Otterbox.

Otterbox

Flera av Otterbox skal säljs exklusivt av Apple och du hittar dem inte ens hos Apples återförsäljare utan det är Apples butik på nätet som gäller. Otterbox har lång erfarenhet av att tillverka skyddande skal, säkerhetsskal och skal som testas under olika förhållanden för att de verkligen ska skydda din iPhone. Det i sin tur betyder att Otterbox-skal håller hög kvalitet och de är därmed inte helt billiga. Traction-serien finns att köpa i Apples butik och de kostar från 419 kronor.

BookBook

I sammanhanget bör Twelvesouth nämnas, de som tillverkar plånboksskalet BookBook. Ett bra, stadigt ich funktionellt skydd. I skrivande stund så saknas skydd för iPhone XS och för iPhone XS Max, precis som förra året då det tig påfallande länge innan det kom skydd för iPhone 8 och iPhone X. Jag gillar det Twelvesouth designar och tillverkar men det finns idag inga skydd för nya iPhone så därför finns de inte med i den här texten.

Nomad

Ett alternativ till BookBook är Nomad som tillverkar flera skydd i kvalitetsläder, däribland även plånboksvarianter.

Det ska sägas direkt att inte heller Nomads skydd är billiga skydd. De kostar från 60 dollar upp till runt 85-90 dollar beroende på modell. Då tillkommer svensk moms och tull.

Genomskinligt

Vill du inte dölja din nya iPhone så finns genomskinliga skydd att köpa nu lämnar vi de dyra alternativen och ger oss in i näthandeln utbud. För att du ska slippa extra avgifter så har jag plockat skal ur Wish sortiment. Skal som jag skickat efter och som visat sug vara prisvärda.

Airbag anti throwing

Det här är ett genomskinligt skal med god passform och med förstärkta kanter. För mig som lekman så ser det ut att vara ett hyggligt skydd som borde ge att rätt bra skydd för bara 20-30 kronor, inklusive frakt.

Jag har köpt både ett helt genomskinligt skal och ett guldfärgat skal som både ligger bra i handen, är lätta att greppa och inte halkiga som en del plast/silikonskal har en tendens till att vara.

Wish

Läder/plånbok

Det här är också ett skydd/plånbok som jag hittade hos Wish. Det är ett kombinerat skydd och en enkel plånbok med plats för två betalkort.

Priset, 35-45 kronor inkluderar frakt och avgifter. Det är ett skydd som sitter bra men där du inte ska förvänta dig att det ger ett lika bra skydd som de dyrare skydden ovan. Det ligger hur som helst bra i handen, är inte halkigt. Jag skulle inte rekommendera att ha skyddet på om du ska ladda trådlös. Det kan inte uteslutas att det finns metalldelar i de här lite billigare skydden och metall och magnetisk laddning, induktion, är ingen bra kombination. Plocka av skyddet då du ska ladda din telefon är mitt råd.

Wish

Soft Cloth

Det här är ett skydd och skal med ett lite annorlunda utseende och känsla. Det är läder och något slags mjukt, greppvänligt tyg med en hjort och en slogan tryck på ena sidan. Det marknadsförs som ett skydd som ska ge lite extra skydd men ta det men en gnutta salt. Skyddet kostar 35-45 kronor inklusive frakt och avgifter. Det är snyggt, elegant men huruvida det verkligen ger ett extra bra skydd ifrågasätter jag. Är det skydd du är ute efter du första hand så rekommenderas Otterbox.

Hur som helst det här skyddet sitter bra på telefonen, ligger bra i handen och är greppvänligt.

Wish

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This