Ska vi tro på alla rykten så kommer det flera nya iPad-modeller och kanske  även en efterträdare till MacBook Air. Frågan är då om Apple kommer att satsa på ytterligare en keynote i oktober/november?

Jag är beredd att tro det, oavsett om det kommer en ny bärbar dator eller inte. Anledningen är enkel – julhandeln. Apple vill sannolikt flytta fokus mot julen, julklappar och en ny iPad. Ett event, en keynote, är ett utmärkt sätt att göra det på.

Storlekar

Min gissning är också att det kommer minst två nya iPad Pro. Storleken på skärmarna återstår att se. Apple har idag en modell, standardmodellen, med en skärm på 9.7-tum, en pro-modell med en skärm på 10.5-tum och sedan en stor modell, 12.9-tum. Jag räknar redan nu bort iPad mini som jag tror kommer att läggas ned.

Jag tror också att Apple kommer att hålla fast vid de nuvarande storlekarna och att de uppdateras med Face ID, ny hårdvara och en ny Apple Pencil. Det i sig räcker kanske inte till en egen keynote  så därför är det inte ologiskt att tänka sig att det kommer en efterträdare till MacBook Air. en ny, bärbar dator, möjligen en instegsmodell.

Apple kan också komma att presentera nya Mac Pro men då den inte är planerad att lanseras förrän 2019 så är det inte troligt. Då är det mer sannolikt att det kan komma en ny Mac mini därför att den datorn har bara två vägar att gå – en ny version eller så försvinner den. Jag tror inte på en helt ny iMac, ingen ny design, utan på en uppgradering av hårdvaran under skalet. Det gör att det handlar om en så kallad “speedbump” och de brukar Apple mer bara nämna än göra ett större nummer av.

Så, en keynote med nya iPad, en ny bärbar dator och en uppdaterad Mac mini är en hygglig gissning på en keynote till innan jul.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This