Apples nya tv-tjänst kommer att lanseras under inledningen av 2019 med start i USA. Sedan kommer tjänsten att rullas ut i mer än 100 länder, skriver The Information och hänvisar till källor som ska ha insyn i Apples planer.

Enligt The Information så kommer Apples tjänst att inkludera flera av de övriga, nuvarande streamingtjänsterna. Däribland nämns HBO och Yahoos tjänster. Apples tv-tjänst kommer att vara gratis för de som äger en Apple TV, iPhone, iPad eller en Mac-dator.

Apple is planning to launch its upcoming TV subscription service in more than 100 countries, three people familiar with the company’s plans told The Information. That would quickly make Apple a competitor with both Amazon and Netflix, both of whose video services are widely available internationally.

Apple is working to launch its new TV service in the U.S. in the first half of next year and will make the app available globally in the following months, the people said.

The Information

Det finns just nu ingen mer detaljerad information om Apples planer, inga datum och inga uppgifter om vilka länder som kommer att vara aktuella efter USA. Traditionellt så brukar Storbritannien, Frankrike och Tyskland finnas med i den andra vågen i en lansering och därefter brukar Sverige tas med tillsammans med Finland och Danmark. Det återstår att se om det blir så den här gången också.