Jag hämtar en kopp kaffe, återvänder till sängen och drar på mig hörlurarna för att lyssna på det senaste avsnittet av en podcast i min iPhone. Efter ett tag är det dags att ge sig väg till jobbet och jag avbryter lyssnandet. I bilen slår jag jag på samma podcast och fortsätter att lyssna precis där jag var. Framme vid jobbet slår jag av min podcast, parkerar och går in på kontoret där jag lyssnar klart i min iMac.

Apples ekosystem är oslagbart!

Bilen

Jag sitter på bussen, på väg hem och slipper köra. På med hörlurarna och så slår jag på New York Islanders match som spelats under natten. Jag tittar medan bussen tar mug hemåt. Väl hemma fortsätter jag att se matchen i min Apple TV och jag starta där jag var i min iPhone.

Apples ekosystem är oslagbart!

Jag tar en massa bilder under en tripp ned till människobyn (Stockholm). Alla bilder skickas upp till Apples moln så jag kan redigera dem direkt i min iPad eller i min dator – om jag vill.

Apples ekosystem är oslagbart!

Desktop

Jag sitter och jobbar, tittar på klockan och inser att den är dags att rulla hemåt. Jag sparar det jag höll på med, packar ned min bärbara MacBook Pro som inte har använts på hela dagen. Jag har jobbat vid min iMac. Jag åker hem, äter, och får sedan lust att jobba lite till. Jag slår upp locket på min bärbara, plockar upp filen från skrivbordet och gör lite till.

Apples ekosystem är oslagbart!

Jag bokar ett möte i min iPhone och några sekunder senare finns det i min iPhone och i mina datorer.

Apples ekosystem är oslagbart!

Boom, it just works!

Det var just det – det bara fungerar. Så på tjänsten, dela det du vill dela och sedan kan du faktiskt luta dig tillbaka.

Jag delar bilder, videor, anteckningar, dokument, allt som landar på skrivbordet i mina datorer och jag gör det via en leverantör som inte samlar in en massa data om mig för att sälja vidare. Jag gör det via en leverantör som gått längre än alla andra leverantörer för att skydda min trafik till och från deras system och för att skydda min information när den lagras.

Apples ekosystem är oslagbart!

Alternativen

En liten USB-grunka som ska kopplas in och som säljs av nätets största datainsamlare?

Är du full?

En smart högtalare/mikrofon/kamera som säljs av de som utvecklat en social tjänst som vill ta read på allt om oss?

Har du rökt på?

Du menar på fullt allvar att jag ska köpa prylar som kartlägger allt jag gör och som dessutom inte kan göra allt det Apple prylar gör?

Det är inga alternativ oavsett vad de kostar. Kan de inte lösa mina uppgifter, det jag vill och det jag har på min kravlusta så är det inga alternativ. Tror du dessutom att jag är villig att betala för att bli kartlagd och bli produkten så vet jag inte om det är din eller min intelligens som du förolämpar.

Jag kommer aldrig att köpa Facebooks Portal, Googles Chromecast eller Amazons Alexa. Här kommer aldrig Googles bildtjänst att ersätta Photos/Bilder och iCloud. Jag tänker inte byta webbläsare, DNS:er eller mitt lokala nätverk mot något som Google har petat ihop.

Varför?

Därför att Apples ekosystem när oslagbart!