Apple utreder nu uppgifter om att leverantören Quanta har använt studenter för att sätta ihop Apples klocka Apple Watch.

Rapporten publicerades förra veckan av Students and Scholars Against Corporate Misbehavior .

This report discloses that Apple Inc. is undoubtedly manufacturing Apple Watch in Quanta Chongqing facilities using significant numbers of student workers aged 16-19 years. It also reveals that working conditions for student interns in the factory do not comply with the “Administrative Provisions Regarding Internships for Vocational School Students” issued by the Chinese government and the “Student Worker Protections” explicated in Apple’s “Supplier Responsibility Standards”.

Rapporten handlar om för långa arbetstider, arbeten som inte kan kopplas till studenternas studier och andra inslag som strider mot arbetsmiljöregler.

Apple har meddelat att uppgifterna kommer att utredas skyndsamt.

CNN

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This