Apple senaste version av iOS, version 12.01, sätter i alla fall just nu stopp för Grayshifts lilla svarta box som kan användas för att knäcka lösenord och låsa upp en låst iPhone eller iPad.

Graykey kan användas för att mycket snabbt prova ett mycket stort antal olika lösenord, pinkoder, mot en låst enhet. den ansluts via Lightningsanslutningen och en fyrsiffrig kod ska kunna hittas på någon timme. En sexsiffrig kod kan ta upp till npgon dag att knäcka.

USB Restricted Mode

Apple svar kom i iOS 12 som innehåller det som kallas USB Restricted Mode. En enhet som varit låst i en timme eller mer måste låsas upp för att den ska kunna anslutas via kabel. Därmed kryper det fönster för att ansluta GrayKey. Kopplas den inte in inom en timme så måste enheten låsas upp igen. Det försvårar möjligheterna att använda GrayKey eller någon annan liknande produkt.

Uppdateringar

Enligt källor som Forbes talat med så har Apple dessutom lagt till uppdateringar i iOS 12 vilket gör det mycket svårt att överhuvudtaget använda GrayKey för annat än att få ut mindre delar av informationen i en låst iPhone. Det är högst begränsad information så som storleken på en fil och var den ligger i iOS. Det ska inte vara möjligt att läsa information i en iPhone/iPad som uppdaterats till iOS 12.

Forbes

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This