Apple senaste version av iOS, version 12.01, sätter i alla fall just nu stopp för Grayshifts lilla svarta box som kan användas för att knäcka lösenord och låsa upp en låst iPhone eller iPad.

Graykey kan användas för att mycket snabbt prova ett mycket stort antal olika lösenord, pinkoder, mot en låst enhet. den ansluts via Lightningsanslutningen och en fyrsiffrig kod ska kunna hittas på någon timme. En sexsiffrig kod kan ta upp till npgon dag att knäcka.

USB Restricted Mode

Apple svar kom i iOS 12 som innehåller det som kallas USB Restricted Mode. En enhet som varit låst i en timme eller mer måste låsas upp för att den ska kunna anslutas via kabel. Därmed kryper det fönster för att ansluta GrayKey. Kopplas den inte in inom en timme så måste enheten låsas upp igen. Det försvårar möjligheterna att använda GrayKey eller någon annan liknande produkt.

Uppdateringar

Enligt källor som Forbes talat med så har Apple dessutom lagt till uppdateringar i iOS 12 vilket gör det mycket svårt att överhuvudtaget använda GrayKey för annat än att få ut mindre delar av informationen i en låst iPhone. Det är högst begränsad information så som storleken på en fil och var den ligger i iOS. Det ska inte vara möjligt att läsa information i en iPhone/iPad som uppdaterats till iOS 12.

Forbes

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This