Apple har köpt det danska företaget Spektral som utvecklar AR-teknik bland annat för det som kallas “green screen” som gör det möjligt att placera ett objekt eller en person i en helt annan miljö än den verkliga.

For en pris i omegnen af 200 mio. kr. har Apple købt den danske startup Spektral, der laver intelligent billedbehandling i videoer

borsen.dk
Venturebeat

Green Screen

Spektral har utvecklat en lösning för “Green Screen” där du ställer dug (exempelvis) framför en gräns skärm och sedan kan en helt annan miljö läggas in bakom och runt omkring dig.

Apple har ännu inte bekräftat eller kommenterat köpet.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This