Samsung. Huawei, HTC, Sony, OnePlus har åkt dit tidigare och nu har även Oppo avslöjats med att fuska vid prestandatester och stängts av. Oppos telefoner kommer inte längre att tas med i de tester som 3D Benchmark gör och publicerar.

Prestandatesterna, benchmark, är viktiga för många tillverkare. Speciellt om de lyckas att placera sig högt upp i testerna. På den asiatiska marknaden väljer kunderna ofta de telefoner som har fått de bästa prestandaresultaten och då det finns avsevärt många flera tillverkare på Androidsidan så är benchmarks viktiga i marknadsföringen.

Fuskar

Det finns flera sätt att fuska i prestandatester. Det vanligaste är att bygga in mjukvara, kod och funktioner, som upptäcker ett benchmark-program, ett testprogram, och så antingen skruvar upp prestandan tillfälligt eller skickar helt felaktiga testresultat till programmet. Avsikten är att presentera högre och bättre siffror.

Trots en lång rad avslöjanden under åren så fortsätter Androidtillverkare att fuska och försöka lura inte bara testprogrammen utan även kunder och konsumenter.

Tech2