Samsung. Huawei, HTC, Sony, OnePlus har åkt dit tidigare och nu har även Oppo avslöjats med att fuska vid prestandatester och stängts av. Oppos telefoner kommer inte längre att tas med i de tester som 3D Benchmark gör och publicerar.

Prestandatesterna, benchmark, är viktiga för många tillverkare. Speciellt om de lyckas att placera sig högt upp i testerna. På den asiatiska marknaden väljer kunderna ofta de telefoner som har fått de bästa prestandaresultaten och då det finns avsevärt många flera tillverkare på Androidsidan så är benchmarks viktiga i marknadsföringen.

Fuskar

Det finns flera sätt att fuska i prestandatester. Det vanligaste är att bygga in mjukvara, kod och funktioner, som upptäcker ett benchmark-program, ett testprogram, och så antingen skruvar upp prestandan tillfälligt eller skickar helt felaktiga testresultat till programmet. Avsikten är att presentera högre och bättre siffror.

Trots en lång rad avslöjanden under åren så fortsätter Androidtillverkare att fuska och försöka lura inte bara testprogrammen utan även kunder och konsumenter.

Tech2

Hits: 75

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This