Nya Apple Watch finns i två storlekar, 40 och 44 mm och tekniskt så är det möjligheten att kunna koppla upp sig mot nätet som skiljer modellerna åt – så vilken ska du välja?

Tillö att börja med så bör du kolla upp om din operatör har stöd för det som kallas eSIM. Det krävs nämligen för att du överhuvudtaget ska kunna koppla upp dig med din klocka. I skrivande stund så är det bara operatören 3 som har det i Sverige. Telia/Halebop kan inte svara på när de kommer att införa stöd för eSIM och läget är detsamma för övriga operatörer.

Det betyder att just idag så fungerar Apple Watch Cellular-versionen bara med 3. Kom också ihåg att möjligheten att kunna koppla upp sig kommer att kosta en slant, varje månad. Räkna med runt hundralappen.

Träna

Med sagt – en uppkopplad klocka innebär att du som tränar inte behöver ta med dig din iPhone. Du kan ta emot telefonsamtal, kommunicera, mäta träning och i princip göra samma saker med din klocka som du kan göra med din iPhone. Det finns fördelar med en uppkopplad klocka.

Det är de tekniska skillnaderna mellan modellerna, förutom storleken och där är det en smaksak. Vill du ha en större klocka med den större sköra så följer du 44 mm versionen. Känns den klumpig så välj den mindre versionen.

3 eller 4

Sedan är då frågan om du ska välja en version 3 eller en version 4?

Satt jag med en version 3 så skulle jag inte köpa den nya modellen. Tekniskt så är det “bara” skärmstorleken som skiljer. Tränar jag och min operatör har stöd för eSIM så är en uppkopplad klocka lättare att hantera om jag vill hålla koll på min träning. Fortfarande så finns då valet att köpa en Series 3. Du sparar nämligen tusenlappar.

Satt jag med en Series 1 eller en Series 2 så skulle jag nog välja en Series 4, den senaste modellen. Det är så pass stor teknisk skillnad, ny hårdvara och en snabbare och rappare klocka.

Series 3 kostar 3 695 kronor
Series 3 med Cellular kostar 4 495 kronor

Series 4 kostar 4 795 kronor
Series 4 med Cellular kostar 5 995 kronor

 

Hits: 223

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This