As part of Blue Zoo’s long-running animated short films programme, a brief was sent out to everyone in the studio to pitch an idea to tell an emotional, human story, while experimenting with the physical optics of projecting CG animation.

Blue Zoo Animation Director Ben Steer pitched the idea of Mamoon, which proceeded to win the company-wide studio vote, and went into production.

Over the next year, he directed, filmed and collaborated with other artists to make this beautiful short.

You can watch Ben talk through how the film was made, in the making-of film:
vimeo.com/289061269/

Director: Ben Steer
Original Music: Matthew Wilcock for Zelig Sound
Animation: Phil Brooks, Ben Steer
Additional Animation: Ricky Honmong, Sarah Caisley, Simon Taylor, Steve Kimbrey
Compositing: Negar Bagheri, Elaine Thomas
Character Design: Marylou Mao
Rigging: Leo Blackmur
Modelling: Leo Blackmur, Lee Bowditch
Production Manager: Lizzie Hicks
Producer: Tom Box
Thanks to Max Halstead & Clapham Road Studios

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This