It was the greatest shootout in NBA history…but the players were not on the same court.

“Do or Die” is this week’s Staff Pick Premiere! Read more about it here: vimeo.com/blog/post/staff-pick-premiere-do-or-die

The 1977-78 NBA scoring title came down to the final day of the season. Heading into their last games, San Antonio’s silky-smooth forward George Gervin was averaging 26.8 points per game. High-flying Denver showman David Thompson was at 26.6. Thompson had the greatest game of his career, shattering Wilt Chamberlain’s record for most points in a quarter. When Gervin took the court later in the day, he knew that he had to respond with a masterpiece of his own—or else risk losing the crown.

Peabody-Award winning director Dan Klores (Crazy Love, Black Magic, Winning Time) collaborated with producer Chris Isenberg (Dock Ellis & the LSD No-No) and animator Andy Baker. The film uses interviews with Gervin, Thompson and others along with distinctive water-color driven animation to recreate action from two legendary games which left no surviving footage.

Dan Klores’ Basketball: A Love Story, a 20-hour documentary series, premieres Tuesday October 9th on ESPN.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This