För några månader sedan gick jag in och tystade Linkedin. Jag slog av alla nyhetsbrev, alla notiser, alla påminnelser och alla uppmaningar till att jag skulle aktivera mig i det sociala nätverket. Jag erkänner utan förbehåll att jag är en ganska dålig användare.

Beslutet handlade dock inte om att jag var, eller är, en dålig användare utan jag har blivit det därför att jag inte riktigt vet vad jag ska med Linkedin till. Det är ett affärsnätverk, professionellt nätverk allt det fattar jag. Det har inte fattar är vilken nytta jag ska ha av Linkedin. Jo, jag vet att det finns ett Moment 22 här och jag inser till fullo att felet är mitt.

Jag får ut lite av LinkedIn därför att jag är en för dålig användare.

Taskig ursäkt

Det jag kan tycka, i ett försök till att koka inhop en taskig ursäkt, är att jag kanske under alla dessa år som medlem borde ha kunnat ha fått ut lite mer än att tacka nej till utvecklare och programmerare som letar efter uppdrag. Det är antingen det eller konsulter som vill frälsa mig, min verksamhet och som har olika knep för att jag ska bli miljardär.

Det är inte det att det egentligen är så mycket fel på flödet på Linkedin. Någon har skrivit en bok, trevligt. Någon annan har träffat kunder, någon har föreläst och någon vill berätta om sin vardag. Allt det där är jättebra liksom alla utbildningar och förelösningar som andra vill att jag ska komma på. Det hade gärna gjort om de inte hade legat så ocentralt. Det är Malmö, Göteborg och Stockholm, ofta, och de ligger helt enkelt för långt bort.

Fullt möjligt

Allt det är jag med på och förstår jag men ändå – vad ska jag med Linkedin till?

Nu är det ju fullt möjligt, kanske inte ens osannolikt att jag bara är gnällig och ställer för stora krav på Linkedin. Fast om jag jämför så har jag fått tiofalt fler och mer jobb och uppdrag via Twitter och även via Facebook. Jag kommer inte ihåg när Linkedin gav mig något senast. Det har säkert hänt men jag kommer inte ihåg när.

Tillsvidare så blir jag kvar, förmodligen lika passiv och det är ju klart att det inte är den bäst förutsättningen får att något ska höjda, eller rättare sagt – det är en urusel förutsättning för sociala medier kräver aktivitet om det ska bli nått.

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This