iPad kommer under hösten/vintern och jag är inte säker på att de nya modellerna kommer att visas upp nu redan på onsdag. Allt handlar på om Apple tänker köra en super-keynote där praktiskt taget alla kommande produkter visas upp eller inte.

Idag finns tre modeller och tre storlekar – iPad Pro 12.9-tum, iPad Pro 10.5-tum, iPad och iPad mini. Den senare tror jag kommer att läggas ned. Det kommer inga fler nya iPad mini. Den vanliga iPad-modellen kommer att uppdateras med ny hårdvara och möjligen även förses med Face ID och en skärm som går ända ut i kanterna.

iPad Pro

Apple har sedan länge pratat om iPad som en dator, en platt dator. I det sammanhanget så kan det te sig naturligt att ha en stor modell med en 12.9-tums skärm kompletterat med med en 10.5-.tums modell. Jag är trots det en smula osäker på om vi inte också har fått se det sista av 12.9-tums modellen av iPad Pro. Samtidigt så skulle det leda till bara två modeller av en enhet som Apple hävdar är framtiden, vilket ju inte heller är helt logiskt.

Vi kommer däremot att få se iPad-modeller med Face ID och jag tror också att Apple kommer att visa upp en Apple Pencil 2 med en tryck-känslig spets och snabbare hårdvara. Räkna också med trådlös laddning och modeller med mer lagringskapacitet än idag.

Lagring

iPad 9.7 lär kunna fås med 256 GB lagring, möjligen kan 10.5-tums modellen kunna fås med 1TB lagring men det är lite mera tveksamt. Dagens 512 MB räcker långt och frågan är om Apple kommer att kliva uppåt med vad det innebär i högre pris.

Ska jag gissa så tror jag att designen och formen kommer att förändras. Det kommer en iPad med tunnare kanter – sedan är frågan om det fortfarande kommer att finns tre modeller i tre olika storlekar. Jag tror det och därför tror jag på minst två nya modeller – Pro-modellerna.