Sex personer har gripits i tillslag mot IPTV, en tjänst som bjudits ut bland annat på Facebook och som lovar tusentals tv-kanaler för några hundralappar i månaden.

Vid det första tillslaget greps två personer, en 41-årig man och en 30-årig kvinna i Hampshire, Storbritannien. Några dagar senare så slog polisen till mot adresser i södra Irland och fyra ytterligare personer greps.

TWO people have been arrested as part of an investigation into offences related to the streaming of copyright television.  Officers from Hampshire County Council’s (HCC) Trading Standards Service and Hampshire Constabulary today carried out a warrant at an address in Bursledon, Hampshire.  The operation led to the arrests of a 41-year-old man and a 30-year-old woman, on suspicion of offences under the Copyright, Designs and Patents Act 1988 and associated money laundering under the Proceeds of Crime Act 2002.

The News, Portsmouth

Pirater

IPTV har bland annat marknadsfört sig via Facebook och det handlar om strömmade tv-sändningar där något har skaffat sig legala, riktiga abonnemang vars sändningar sedan skickas ut via nätet. IPTV har sedan sålt abonnemang från en hundralapp i månaden för tusentals tv-kanaler.