WordPress är en alldeles fantastisk lösning men den har en brist – för små fontstorlekar i admin-läget. Dessbättre finns ett enkelt trick som du kan använda för att få större text, förstora.

Det gäller för övrigt en rad andra tjänster och funktioner ute på nätet, webbaserade, där designern tycker att du inte bara ska fullgod syn, du ska ha örnblick.

Förstora

Lösningen är så enkelt och så uppenbar att det kan vara lätt att missa den – förstora texten och hela sidan. Allt du behöver göra är att trycka på Command och plus, samtidigt, eller så följer du zoom in i meny under Visa/View.

Du kan förstora i steg och det fiffigaste av allt – det gäller bara den aktuella sidan och Safari kommer också ihåg ditt val så när du kommer tillbaka så är det samma storlek som tidigare.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This