Nya iOS 12 innehåller massor med nyheter. Nya funktioner, nya sätt att hantera appar, skicka bilder och dela bilder. Flera appar har designats om men innan du kastar din in i allt det spm är nytt – här är de sex saker som du bör gör för att skydda dug och din information.

Slå på USB-restricted Mode

USB Restricted Mode innebär att din iPhone och din iPad låses ned om den inte har låsts upp på en timme. Det innebär att det inte går att ansluta något externt tillbehör, med sladd. Detta för att stoppa de upplösningslådor som finns att köpa och som kan användas för att låsa upp en låst iPhone/iPad.

Byt dina viktigaste lösenord

Det kanske är dags att byta och uppdatera lösenorden till dina viktigaste konton? Byt till långa, krångliga och slumpmässigt valda lösenord.

Byt till ett längre lösenord

Skydda din iPhone/iPad till minst sex siffror gärna ett riktigt lösenord som är längre än så.

Slå på tvåfaktor-inloggning

Tvåfaktor-inloggning innebär att du får en kod, en pinkod skickad till dug som du använder för att logga in, förutom namn/lösenord. Används funktioner överallt där du kan.

Slå på Touch ID/Face ID

Det finns fördelar med Touch ID och Face ID och det finns nackdelar men de första överväger. Speciellt om du har en olåst enhet idag. Fördelarna är att du få ett bra skydd för dig och din information. En nackdel är att ditt ansikte och dina fingeravtryck (biometrics) inte går att byta på samma sätt som du kan göra med ett lösenord. Skulle den informationen falla i orätta händer så finns det ingen möjlighet att uppdatera eller byta ut data. Ditt ansikte är ditt ansikte liksom dina fingeravtryck. Nu har Apple gått långt, till och med mycket långt för att skydda just den informationen med en läst krets som skyddar informationen om ditt ansikte och dina fingeravtryck.

Slå på automatiska uppdateringar

Ingen enhet är säkrare än den senaste uppdateringen så hoppa in under inställningar, om denna enhet och se till at du har automatiska uppdateringar påslaget. Då uppdateras din Apple-pryl med du ligger med örat sött mot kudden vilket om inte annat sparar tid.

Så – nu kan du kasta dig över alla nyheter i iOS 12.