Forumet och mötesplatsen Reddit sätter nu stopp för spirandet av QAnon-konspirationer. Konspirationerna går ut på att USA styrs av en hemlig grupp demokrater som bland annat är pedofiler.

Reddit har nu stängt ned GreatAwakening, QProofs och thestorm vilket var kanaler och mötesplatser där QAnons anhängare diskuterade och lade fram sina “bevis” för att Washington tagit över och styrs av en hemlig grupp pedofiler/demokrater. Robert Mueller jobbar i själva verket på att kartlägga och avslöja detta nätverk på uppdrag av Donald Trump.

Omvänd bevisföring

Inte sällan så används omvänds bevisföring i diskussionerna – eftersom det inte finns bevis för att det inte skulle kunna vara så som anhängarna tror så är det “bevisat”.

Slate

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This