Det finns egentligen bara två frågor som du ska ställa om iOS 12 – här får du svar på dem.

Gör iOS 12 min enhet, iPhone och iPad snabbare?

Ja

Ska jag uppdatera?

Ja

Det är faktiskt allt du behöver veta, förutom då att kolla upp om du kan uppdatera. Svaret på den frågan är att om du har en iPhone som är en iPhone 5s eller nyare så kan du, bör du, ska du uppdatera till iOS 12.

Sitter du med en iPad så måste du ha en nyare iPad än iPad 4 (nyare än betyder att iPad 4 inte kan köra iOS 12)

 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad Pro
 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 4
 • iPod touch6:e generationen
 • iPhone 5s
 • iPhone SE
 • iPhone 6/6 Plus
 • iPhone 6s/6s Plus
 • iPhone 7/7 Plus
 • iPhone 8/8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XS/XS Max
 • iPhone XR

Kolla listan – finns din Apple-pryl med – uppdatera.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This