Städa ut onödiga filer med DaisyDisk

Städa ut onödiga filer med DaisyDisk

Vad är det som tar så stor plats i din Mac?
Vilka filer är gamla och cachefiler som inte behövs?

DaisyDisk är ett program för att hålla koll på innehållet i din Mac. Stora filer, små filer och gamla filer. Programmet visar en grafisk bild över din hårddisk och visar också tydligt vilka filer som tar mycket plats.

DaisyDisk allows you to visualize your disk usage and free up disk space by quickly finding and deleting big unused files.
The program scans your disk and displays its content as a sector diagram where the biggest files and folders at once become obvious. To drill down to a folder, just click on a segment. To bubble up, click in the center. Move the mouse over the diagram and see the name and path of each file, and enclosed files (if any). Hit Space to quickly preview file content, without launching another application. In this way, walk around your disk and drag-and-drop all unneeded files into the “collector”. Expand the collector to check its contents. When done, clean it up with a single click.

What’s New in DaisyDisk

Version 4.6.5.1:

  • Fixed compatibility issues and a few bugs
Requirements for DaisyDisk
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.10 or later

DaisyDisk

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This