Antivirusprogram för din Mac - ClamXav

Antivirusprogram för din Mac – ClamXav

ClamXav är ett säkerhetsprogram, ett antivirusprogram för Mac och OS X även om det inte finns några riktiga datavirus för OS X. Programmet kan användas för att söka igenom en dator som inte riktigt gör det du vill – för att kontrollera att den inte innehåller malware.

Programmet kostar strax under 30 dollar i den kommersiella versionen.

ClamXav is a popular virus checker for OS X.

I have been working on ClamXav for more than 10 years now, and over those years, I have invested a huge amount of my own time and energy into bringing ClamXav to where it is today — one of the most trusted and recommended anti-virus solutions for the Mac. In the past, other priorities got in the way and I wasn’t able to focus on development as much as I would have liked, but that stops now. ClamXav is now a commercial product. It’s being sold through a new company (Canimaan Software Ltd) but don’t let that fool you — I’m still the owner and lead developer.

What’s New in ClamXav

Version 3.0.7:Full pricing information can be found here.

Note: Now requires OS X 10.10 or later running on a 64-bit Intel processor

Requirements for ClamXav
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.10 or later

ClamXav

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This