Wall Street Journal uppger att Apple har fått kalla fötter med flera av de tv-serier och tv-program som de har köpt rättigheter till och beställt. Innehållet har i flera fall fått Apple att begära ändringar i manuskript och avsnitt har även stoppats helt.

Apple satsar över en miljard på film, tv och tv-serier för sin egen streamingtjänst. Flera tunga namn har hyrts in och Apple har köpt rättigheter och beställt tv-serier i ett högt tempo. Nu uppger alltså Wall Street Journal att Apple slagit till bromsarna i flera fall, oroade över att en del tv-serier innehåller för mycket våld, sex och droger.

Tim Cook sat down more than a year ago to watch Apple Inc.’s first scripted drama, “Vital Signs,” and was troubled by what he saw. The show, a dark, semi-biographical tale of hip hop artist Dr. Dre, featured characters doing lines of cocaine, an extended orgy in a mansion and drawn guns.

It’s too violent, Mr. Cook told Apple Music executive Jimmy Iovine, said people familiar with Apple’s entertainment plans. Apple can’t show this.

Wall Street Journal

Källor

Tidningen hänvisar till anonyma källor i och i närheten av Apples tv-satsning. Kravet på familjevänlig underhållning är ingalunda nytt n är det gäller Apple. Tim Cook och andra inom ledningen har förklarat att det är Apples linje både vad gäller det Apple producerar och säljer. Nu görs en hel del undantag för i iTunes sökas både våldsamma filmer med explicita inslag av sex utan att Apple tycks ingripa.

Stämmer Wall Streets uppgifter så kan pilotavsnittet för tv-serien om dr Dre ha stoppats av Apple och det har även gjorts ändringar i  Jennifer Annistons och Reese Witherspoons tv-serier. Nyinspelningen av Amazing Stories har även den ändrats efter ingripande av Apple.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This