Deoxys är ny EX-raidboss som tar över efter ett år Mew MewTwo. Det är en Pokémon som kan uppträda i minst fyra olika former vilket gör att det inte är helt lätt att plocka ihop rätt Pokémons för att attackera Deoxys.

Mewtwo, Tyranitar, Gengar, Absolutions och Banette är bra val för en raid. Även Pinsir, Sharpedo, Scizor och Houndoom fungerar.

Beroende på form så varierar siffrorna för en riktigt bra Deoxys:

Normal form: 1570 – Windy weather boosted: 1963
Attack form: 1282 – Windy weather boosted: 1603
Defense form: 1130 – Windy weather boosted: 1412
Speed form: 1431– Windy weather boosted: 1789

Inledningsvis så är det Deoxys normala form som vi kommer att möta i EX-raider.

Rörelseschema

Då nästa veckas EX-raider är de allra första så så finns inga uppgifter om rörelseschema, hur Deoxys rör sig vilket gör att det inte går att tipsa om hur eller när du ska kasta dina bollar. Rådet blir, som alltid, att ta det lugnt, studera hur Deoxys rör sig och vanligen så brukar det löna sig att kasta bollen direkt efter en attack. Alltså invänta en attack och ett utfall och kasta direkt efter det att ringen dyker upp igen.

Share This