Deoxys är ny Pokémon när det handlar om EX raider, speciella raider som du bjuds in till, exklusivt. Du kommer att få en möjlighet att fånga en Deoxys i nästa runda av Ex raider har Niantic meddelat.

När det kan bli aktuellt vet vi inte och Niantic har inte avslöjat något. Det vi vet är att från och med idag (igår egentligen) så dyker MewTwo upp som raidboss i vanliga raider och Mewtwo kommer att finnas kvar till och med den 23 oktober.

EX raider

Det blir alltså Deoxys som tar över efter MewTwo och det är en Pokémon som har stora likheter med Mewtwo. Det gör också att ungefär samma Pokémons som är bra mot Mewtwo också fungerar mot Deoxys – Mewtwo, Tyranitar, Gengar, Absols och Pinsir.

Deoxys kan anta olika former och av det vi vet så ska det vara den normala formen av Deoxys som vi kommer att möta i spelet. Dexosy är en ”psychic” Pokémon och det betyder att ”bug”, ”ghost” och ”dark” typer av Pokémons är bra Pokémons att attackera med. ”Dark” är en typ av Pokémons som överhuvudtaget inte påverkas av ”psychic” enligt den information som finns tillgänglig ute på nätet. Ska du leta efter vissa förmågor så rekommenderas ”bite”, ”chrunch” och ”pursuit”.

  • Tyranitar
  • Gengar
  • Pinsir

Där har du tre bästa att attackera Deoxys med.

När?

Det vet vi inte exakt. Niantic har meddelat att Deoxys kommer att dyka upp som ny Pokémon vid EX raider nästa gång inbjudningar skickas ut.

Hur?

Se till att vara med på raider mot de speciella gym som kan leda till en exklusiv inbjudan. Nu kan du dessutom se om ett gym är ett EX Raid Gym. Det visas nämligen i spelet (se bilden här intill).

Här i Skellefteå så är det Lady in the Park, Morö Backe, lekplats norra, Stadsparken,  Fotbollplanen i Bergsbyn och Thinking Kid som är EX Raid Gym. Kom också ihåg att det inte bara är T5-radier som kan ge en inbjudan. Det gäller alla raider så besök och var på raider på EX Raid Gym så kanske du har tur och får en inbjudan.

En annan möjlighet är att du blir inbjuden och kan dela ett EX Raidpass med en annan spelare. Det är en helt ny funktion som kom med i den den senaste uppdateringen av appen. Nu ska tilläggas att då vi ännu inte sett några EX Raid-inbjudningar så är det inte helt säkert hur den här nya funktionen kommer att fungera och vad som gäller för att dela ”share” Ex Raids

Niantic

Här kan du läsa Niantics tillkännagivande.

It’s time to prepare for a new challenge from a powerful Mythical Pokémon originally discovered in the Hoenn region! The DNA Pokémon, Deoxys, will arrive for EX Raid Battles. This Psychic-type Mythical Pokémon will be available to challenge in its Normal Forme beginning with the next cycle of EX Raid invitations.

Are you new to EX Raids? You can become eligible to receive an EX Raid Pass when you win a Raid Battle at a qualifying Gym. And from now on, you’ll be able to see which Gyms can host an EX Raid through a handy tag when you look at the Gym details. EX Raid Passes will give you the date and time when you’ll be able to challenge Deoxys, so mark your calendar and prepare your Pokémon for an epic battle!

Battling Deoxys will be a difficult challenge that requires Trainers to take advantage of every opportunity—and maybe get a little help from a friend! From now on, when you receive an EX Raid Pass, you will be able to invite one friend to go with you! Keep in mind that invites can only be sent to an Ultra Friend or Best Friend, so don’t forget to battle with friends, send Gifts, and trade Pokémon to build up your Friendship level.

Do you have what it takes? Best of luck, Trainer—Deoxys Normal Forme is waiting!

—The Pokémon GO team

Niantic

Share This