En välkommen nyhet i nya macOS Mojave 10.14 är att du nu har HomeKit även i din Mac.

Tidigare spå har HomeKit funnits för iOS men inte för macOS vilket inneburit att du fått plocka fram din iPhone eller iPad för att styra dina lampor eller andra prylar som du anslutit till Apples plattform.

HomeKit

Har du HomeKit-kompatibla prylar hemma, och fredag har dem anslutna till HomeKit för iOS så är det i princip bara att starta HomeKit för macOS så har du samma uppsättning prylar även i din Mac. HomeKit för Mac ingår dessutom i macOS Mojave så du bör hitta programmet i din program-mapp.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This