Det här är bland det roligaste som du kan se på tv just nu – norska Norsemen som är en vanvettigt roligt drift men hela genren med vikingafilmer.

Den norska skådespelareliten är med och det finns inte en enda enskild liten detalj som det inte går att driva gäck med eller förstora. Slåss du med svär i en duell så är det ju helt självklart att du klyver din motståndare från topp till två, i två delar, med ett enda hugg. Jo, det finns en hel del splatter-inslag i Norsemen blandat med sex, sprit och ännu mera våld.

Det är absurt, överdrivet ich som sagt, hysteriskt roligt. Nu har Netflix lagt ut hela den andra säsongen vilket betyder att har du missat Norsemen tidigare så har du två hela säsonger att skratt åt.

Netflixtipset – Norsemen

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This