Anders Gonçalves da Silva Twittrade att tre av de filmer som han hade köpt via iTunes plötsligt raderades och han inlägg har nu lett till stor uppmärksamhet. Det som inte sägs är att Anders Gonçalves da Silva också flyttat och bytt region.

Han har flyttat från Kanada till Australien vilket är två vitt skilda världsdelar och två vitt skilda regioner i iTunes och i hur filmbolagen hanterar vårt runda klot.

Nu visar det sig att de tre filmerna finns i iTunes även i Australien så de borde inte försvinna från kontot och det Anders Gonçalves da Silva hade kunnat göra, och borde ha gjort, är att ladda ned filmerna, innan han flyttade. Nedladdade filmer raderas inte. Har han nu glömt att göra det så kan han byta region och land i sitt konto och sedan ladda ned filmerna.

Versioner

Filmbolagen saluför en mängd olika versioner av en och samma film. Det kan vara olika särk, olika ljud och så vidare. Det krånglar till Apples och alla andras försäljning därför att bolagen också vill styra vilka filmer som ska finns tillgängliga var.

Lägg sedan till att Apple faktiskt berättar om att detta kan inträffa och rådet är – ladda ned dina filmer lokalt, innan du flyttar och byter region i iTunes. Problemet här är att det står i den information som vi som användare praktiskt taget aldrig läser, användarvillkoren.

CNet

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This