Sitter du och stänger ned appar, helt, i tron att du sparar minne, batteri eller at din iPhone ska bli snabbare?

Sluta med det i så fall för det här när en myt som tycks vägra att lägga sig ned och dö.

Aktiva appar ligger kvar som en genväg för att du snabbt ska kunna hoppa mellan olika appar i din iPhone eller iPad. Det betyder inte att appen drar ström eller gör saker – om det faktiskt inte är en app som ska kunna föra det. En karta, GPS eller liknande app. Alltså en app som ska kunna jobba o bakgrunden och som du givit tillåtelse att kunna uppdateras och arbeta i bakgrunden.

Svepa

Hängde du med där?

Kartor, GPS-appar, en del spel kan ligga aktiva i bakgrunden medan du gör något annat. De flesta appar gör inte det, utan det du ser är alltså genvägar. De drar inte batteri och påverkar inte din iPhones eller din iPads prestanda på minsta sätt.

Det finns tillfällen då funktionen kan vara användbar och det är om app hängt sig eller inte fungerar som den ska. Då kan du avsluta den helt genom att svepa iväg den.

I alla andra fall så är det helt onödigt och det enda du gör är att du gör av med mer batteri eftersom du sitter och sveper undan genvägar/länkar.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This