iMac är Apples arbetshäst och användarnas pålitliga stationära dator som stor och sliter på massor av kontor och skrivbord. Kommer det en ny, uppdaterad iMac är frågan?

Svaret är definitivt ja men frågan är när och hur kommer den att se ut?

Jag kastar mig rätt in i gissningsleken och gror på en speedbump den här gången. Alltså en ny modell med ny hårdvara, uppdaterad och snabbare hårdvara och inte en helt ny form och design. Det är min gissning utifrån att Apple har lanserat en Pro-modell med samma designa men i en mörkare ton och med annan hårdvara.

Avancerad

iMac är en ganska avancerad dator att tillverka med sin välvda baksida, fot och skärm. Designförändringar leder ofelbart till nya anpassningar vad gäller produktionslinjen och tillverkningen. Mot bakgrund av att Apple nu ser ut att ha fått ordning på alla modellerna av iMac så tror jag att Apple väljer att köära vidare på nuvarande utseende åtminstone ett år till men att hårdvaran uppdateras.

Den senaste uppdateringen var sommaren, i juni, 2017, så det är verkligen dags att lyfta in ny, uppdaterad hårdvara.