iMac är Apples arbetshäst och användarnas pålitliga stationära dator som stor och sliter på massor av kontor och skrivbord. Kommer det en ny, uppdaterad iMac är frågan?

Svaret är definitivt ja men frågan är när och hur kommer den att se ut?

Jag kastar mig rätt in i gissningsleken och gror på en speedbump den här gången. Alltså en ny modell med ny hårdvara, uppdaterad och snabbare hårdvara och inte en helt ny form och design. Det är min gissning utifrån att Apple har lanserat en Pro-modell med samma designa men i en mörkare ton och med annan hårdvara.

Avancerad

iMac är en ganska avancerad dator att tillverka med sin välvda baksida, fot och skärm. Designförändringar leder ofelbart till nya anpassningar vad gäller produktionslinjen och tillverkningen. Mot bakgrund av att Apple nu ser ut att ha fått ordning på alla modellerna av iMac så tror jag att Apple väljer att köära vidare på nuvarande utseende åtminstone ett år till men att hårdvaran uppdateras.

Den senaste uppdateringen var sommaren, i juni, 2017, så det är verkligen dags att lyfta in ny, uppdaterad hårdvara.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This