Under fredagen så meddelade Facebook att närmare 90 miljoner användare loggats ut som ett led i utredningen av ett intrång där 50 miljoner användare kan ha drabbats. Den påtvingade utloggningen är kopplad till att användarnas konton kan ha hackats. Intrånget på Facebook drabbar nu långt fler då många loggar in på andra tjänster med sitt Facebook-konto.

Både Google och Facebook erbjuder en tjänst där användare kan logga in med sitt konto. Smidigt, kan tyckas, för den som inte vill hålla reda på en massa olika konton. Ur säkerhetssynpunkt mindre lyckats därför att om ett konto hackas, som nu, så drabbar det alla andra konton.

Slagits av

Enligt Facebook så har funktionen “View As” exploaterats och via den funktionen så har hackarna skaffat sig kontroll över 50 miljoner konton. Funktionen har nu slagits av under utredningen.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This