Under fredagen så meddelade Facebook att närmare 90 miljoner användare loggats ut som ett led i utredningen av ett intrång där 50 miljoner användare kan ha drabbats. Den påtvingade utloggningen är kopplad till att användarnas konton kan ha hackats. Intrånget på Facebook drabbar nu långt fler då många loggar in på andra tjänster med sitt Facebook-konto.

Både Google och Facebook erbjuder en tjänst där användare kan logga in med sitt konto. Smidigt, kan tyckas, för den som inte vill hålla reda på en massa olika konton. Ur säkerhetssynpunkt mindre lyckats därför att om ett konto hackas, som nu, så drabbar det alla andra konton.

Slagits av

Enligt Facebook så har funktionen ”View As” exploaterats och via den funktionen så har hackarna skaffat sig kontroll över 50 miljoner konton. Funktionen har nu slagits av under utredningen.

 

Share This