Huawei har avlistats från 3DMarks lista på telefoner, surfplattor och deras testresultat. Detta sedan Huawei avslöjats med att fuska i testerna.

Huwaei sällar sig till flera andra Android-tillverkare som ertappats med att lägga till kod i sina enheter för att medvetet fuska om det körs prestandatester på enheterna. Tidigare har bland andra Samsung och Onetest avslöjats med att fuska på ett liknande sätt.

“After testing the devices in our own lab and confirming that they breach our rules, we have decided to delist the affected models and remove them from our performance rankings,” the company said in a statement.

Techchrunch

Inte ensamma

Huwaei är som sagt inte ensamma om att ha avslöjats:

Huawei is not the first company caught overstepping these rules. Samsung did as well in 2013, and ironically the results of these benchmark tests actually mean little in terms of overall general performance of the phone.

While they can point to how a phone may perform during heavy stress, average performance is still best discovered through individual testing.

Huawei did not immediately return a request for comment.

Falska siffror

Samsung, Sony, LG, Onetest och nu alltså även Huawei har avslöjats med att lägga till kod i sina operativsystem så att så snart ett benchmark-program körs på dem så serverar enheten falska siffror. Trots att Android-tillverkare ertappats flera gånger så fortsätter fusket.