På måndag släpps watchOS 5, en helt ny version av Apples operativsystem för Apple Watch. Även om du har en äldre modell så innehåller den nya versione en hel del nyheter.

Utmana

Du kommer nu att kunna utmana vänner och bekanta i jakten på att fylla ringarna ich nå uppsatta mål för att träna och motionera. Du kan skicka iväg en sju dagars utmaning, en vecka, och sedan är det bara att dra igång tävlingen.

Träning

watchOS 5 kommer att kunna upptäcka att du tränar och rör på dig automatiskt vilket ska vara en förbättring mot den tidigare versionen.

Takt

Nya watchOS kommer att ha en funktion för att hålla takten i löpning och i din träning – Pace som du kan använda för att få notiser om du inte håller takten.

Walkie Talkie

watchOS 5 kommer också med en Walkie Talkie-funktion där du kan skicka korta meddelanden fram och tillbaka.

Podcasts

Podcasts kommer nu att kunna lagras och spelas upp i klockan.

Notiser

Notiser kommer att bli lättare att hålla reda på notiser, precis som i din telefon med iOS 12. Notiser hålls samman och grupperas med den app de kommer ifrån. watchOS innehåller nu även WebKit vilket betyder att du kan öppna eventuella länkar direkt utan att behöva att hala upp telefonen.

Siri

Siri Shortcuts kommer även till watchOS och till din klocka. Siri ska också kunna löära isg mer om dina vanor, vad du gör och när du gör det, precis som i iOS 12.

watchOS 5 kommer att kunna köras i alla modeller av Apple Watch utom den allra första (series 0)

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This