tvOS är det som styr din svarta tv-låda, Apple TV, och den stora nyheten i tvOS 12 handlar inte om bild utan om ljud.

Nya tvOS kommer nämligen att ha stöd för det som kallas Dolby Atmos vilket är ett ljud som ska ge en bättre rumsupplevelse. Apple har också lovat att se till att de filmer du redan har köpt kommer att uppdateras med det nya ljudet, utan extra kostnad.

Det ska också bli lättare att logga in men det förutsätter också att tjänsteleverantörerna är med på noterna vilket det inte alls är säkert när det gäller Sverige.

Apple har precis släppt det som kallas en Golden Master av tvOS 12 vilket betyder att såvitt inget förutsett inträffar så släpps den skarpa versionen nu på måndag den 17 september.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This