Apple har sagt att gruppsamtals-funktionen med FaceTime ska komma i en uppdatering under hösten och funktionen finns med i den senaste och den första betaversionen av iOS 12.1.

Gruppsamtal fanns med i flera betaversioner innan iOS 12 lanserades men plockades bort mot slutet av beta-testandet. Sannolikt därför att Apple inte var nöjda med hur faceTime fungerade. Funktionen behövde ytterligare testtid och ytterligare finputs innan Apple var nöjda med hur den fungerade.

Testvända

Det faktum att en testvända dragits igång innebär inte per automatik att gruppsamtal kommer att finnas med i iOS 12.1. Apple kan bestämma sig för att skjuta upp lanseringen ytterligare. Har du planer på att installera och testköra iOS 12.1 och har tänka använda  iPhone XS eller iPhone XS Max så bör du känna till att det inte finns någon möjlighet att backa tillbaka till iOS 12 med de nya iPhone-modellerna ännu.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This