Google har fått hård kritik för att logga in användare utan att berätta det, utan att be om lov och utan att nämna det i sina användarregler, inledningsvis. Nu avslöjas också att Google Chrome raderar alla andra cookies utom sina egna även om du använder funktionen att ta borta alla cookie-filer i webbläsaren.

Det betyder att du loggas ut från alla använda tjänster utom Googles egna.

It has been discovered that when you try to clear all cookies in the Chrome browser, every cookie will be deleted except for authentication cookies created by Google. This means that after clearing cookies, you will be logged out of every site that you are currently logged into, except for Google.

Cookies are small data files stored on a users computer that are used by sites to store information that persist even when you close the browser and reopen it at a later time. As cookies can also be used to track you on the web or your activity on a site, they can be considered a privacy risk. Therefore it is not uncommon for users to routinely clear all cookies on their machines and expect those cookies to be removed.

Bleeping Computer

Läs också:

Google loggar in dig i smyg i Google Chrome

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This