I flera år så har du kunnat använda Google Chrome, webbläsaren, utan att behöva logga in på Google men inte nu längre och dessutom så loggar sökjätten in dig utan att fråga eller be om lov.

Den nya funktionen finns i den senaste versionen av Google Chrome och när flera säkerhetsexperter reagerat så har Google försvaret sig med att just nu så är synkronisering av information inte aktiverat. Google menar att det betyder att din data inte skickas till Google med mindre än att du slår på funktionen. Kritikerna menar att i tio år så har det gått att använda Google Chrome, utan att vara inloggad och i tios år tid så har det inte sett som ett problem, förrän nu och Google har dessutom lagt till funktionen utan att informera om det eller be om lov.

Ändrad information

Först när debatten brutit ut på nätet så har Google ändrat sin information i sin ”Privacy Policy” men webbläsaren har fortfarande en funktion där du loggas in automatiskt. Säkerhetsexperten Mathew Green är mycket kritik mot Googles nya funktion:

In the rest of this post, I’m going to talk about why this matters. From my perspective, this comes down to basically four points:

  1. Nobody on the Chrome development team can provide a clear rationale for why this change was necessary, and the explanations they’ve given don’t make any sense.
  2. This change has enormous implications for user privacy and trust, and Google seems unable to grapple with this.
  3. The change makes a hash out of Google’s own privacy policies for Chrome.
  4. Google needs to stop treating customer trust like it’s a renewable resource, because they’re screwing up badly.

Why I’m done with Chrome

Insamlingsmaskin

För egen del så har jag slutat att sluta på Google, Facebook och Twitter för länge sedan. Du kan inte bygga en effektiv insamlingsmaskin för att sedan i nästa stund hävda att användarna inte är produkten. I första hand gäller det Facebook och Google men även Twitter erbjuder en gratistjänst mot att du delar med dig av din information.

Macken: Våga Vägra Google

Share This