Google uppges betala Apple hela 9 miljarder dollar för att få vara standard-sökmotor i Safari, iOS och macOS.

Inget av företagen vill diskutera eller kommentera ett eventuellt avtal men analytiker gör bedömningen att det torde handlar om miljarder, dollar i ersättning för att Google ska få ha sin sökmotor som standard i iOS och macOS.

The relationship between Google and Apple has always been interesting. While Apple uses Google as the default search engine in Safari on iOS, the company also uses Bing in various other places such as searching the web via Siri. Despite this, Hall says that “Apple is one of the biggest channels of traffic acquisition for Google.”

9 to 5 Mac

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This